PRINTMAKING

“OVERLAPPING ATH-BCN”

ATN-BCN επικάλυψη. Theme of “mapificacions” and routes comes from far, as a recurrent theme in my work. Analyze geographical conditions, the  re-interpretation of the space as my personal experiences, my day a day traveling,  makes me start overlapping, cutting, connecting, relating, talking,  fragmenting and ultimately rebuilding the logical representation of reality is my objective. Being in Athens, during my erasmus exchange (7 months), bring me the opportunity to explore more deeply this interest. In this project I mixed the maps of Barcelona and Athens as my personal view of the cities where I lived. I make my personal and subjective connections between the two cities trying to discover new points of view, new lectures based on new coding criteria. Woodcut in five colors.

_ . _

“FAUNA DE CLASE ALTA”

Betanzos Rap. En el Centre Internacional d’Estampa Contemporania (Fundación CIEC). Un estiu amb molt de pop a la gallega, playacas, son cubano i fusta. Planxa de contraxapat tallada, Xilografia. La fauna es el conjunto de especies animales que habitan en una región geográfica, que son propias de un período geológico o que se pueden encontrar en un ecosistema determinado. La zoogeografía se ocupa de la distribución espacial de los animales.  Estudio zoográfico de Galícia.

_ . _

“SENTÈNCIES POPULARS DE LA VERITAT ABSOLUTA”

Les frases fetes i dites populars des d’on la meva àvia recorda són les sentència populars de la veritat absoluta. El Manual il·lustrat de les freses fetes preten donar cabuda en paper a la tradició boca-orella. Planxes de polímer fotosensible. P.D. Un ús excessiu de frases fetes i dites populars pot arribar a ser nociu per a la teva salut i pels del teu entorn. Utilitza el manual amb consciència.

_ . _

“MY OWN MAPS” 

La temàtica de les mapificacions i els recorreguts em ve de lluny. Analitzar patologies geogràfiques, re-interpretar l’espai segons les meves vivències i trasllats personals, retallar, fragmentar i reconstruir en definitiva la representació de la realitat lògica és el meu objectiu. Composo els retalls (provinents del projecte “El meu Atles”) directament sobre la planxa litogràfica d’emulsió fotosensible abans d’insolar-la, els retalls fan així de reserva. Realitzant un total de 6 noves cartografíes. Normalment la qüestió primordial en la elaboració  d’un mapa es que ha de ser clar sense sacrificar la precisió. Tot mapa té un ordre jeràrquic de valors, el color, la simbologia i l’escala són pel cartògraf elements essencials. Jo he decidit prescindir de tots aquests valors resumint, com deia anteriorment, les formes en taques negres, estratègia per aconseguir un major impacte i no perdre al espectador en aquestes simbologies i lectures que en aquest cas són secundaries.

_ . _

“NOVES MAPIFICACIONS”

Noves lectures basades en nous  criteris de codificació de l’espai. Condicions autoimposades per realitzar les serigrafíes (influenciada per The non perfect man, The five obstructions): Partir d’una mateixa imatge i les seves variacions / Partir sempre de liths manuals /Seleccionar, escollir i combinar partint de codis de representació ja en circulació / Cansar-me i fracassar / Complir les limitacions. L’acumulació, una acumulació significa deixar de tenir una mateixa imatge repetida fins la sacietat, per donar a conèixer una imatge canviant, en constant procés i sense fi. El procés d’acumular et permet a cada pas perdre i guanyar alguna cosa. Et mous per l’incertesa de no tenir un punt i final, de buscar incansablement.

_ . _

“LA MÀQUINA DEL COS HUMÀ”

Relació simbiótica entre el cos humà delicat, fràgil, mutable i canviant amb la màquina, robusta i funcional. Engranatges delicats i plens de secrets.   Una maquina escultura que envelleix amb el pas del temps,  com el cos que carga amb el nostre cervell a costes. Punta seca estampada sobre  retalls d’un manual d’anatomia.

_ . _

“EL FIL VERMELL”

A falta de palabras buenos son hilos. Ocho formas de comunicación o in-comunicación. Las palabras, las letras, las tipografías y los discursos son traducidos  y substituidos a nivel plástico  por un simple hilo rojo que juega con las figuras representadas de manera ágil y envolvente. Transfer i fil vermell sobre Super Alfa 38×57 cm.

:___:

Anuncis

Una resposta a “PRINTMAKING

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s